Automaattinen kastelukokeilu käynnistetty!

Tein Pythonilla ohjeman, joka kastelee kasvit ajastetusti tiettyinä viikonpäivänä tiettyyn aikaan, mikäli mullan kosteus on tarpeeksi alhainen. Kastelusykli on ma- ja to-iltaisin klo 21.00. Aluksi meinasi olla vaikeuksia Raspberryn stabiilisuuden kanssa, mutta nyt järjestelmä on pysynyt pystyssä muutaman päivän. Vaikka Raspberry on pieni, se on silti täydellinen tietokone kaikkine aateekoo-ongelmineen ja saattaa näköjään kaatuilla omia aikojaan silloin tällöin. Syynä saattaa olla epästabiili Linux-jakelu puutteelisine USB, WLAN yms. ajureineen, jotka sitten heittää juntturaan koko systeemin kun joku bitti menee poikittain. Silloin saattaa VNC-yhteys kaatua ja siinäpä kaatuu sitten minun kasteluohjelmakin. Mutta nyt toistaiseksi tuntuu toimivan ja seuranta jatkuu…

Alhaalla on käppyrää kuivumisesta. Viimekertaisen ylikastelun jäljiltä kasvit olivat siis läpimärkiä ja Nukkumatti on vieläkin tosi kostea. Kodinonni sentään alkoi kuivumaan ja se sai lisää vettä ajastetusti perjantai-iltana. Nukkumatti saattaa saada maanantaina myös vettä, mikäli on tarpeeksi kuiva.

Nukkumatti has been drying quite linearly after the last over-irrigation. The system gave more water on Fri evening at 22.00
Nukkumatti has been very wet after the last over-irrigation. As seen, it’s drying out very slowly.

Julkaissut AGiotS

Hi! I'm interested in gardening and IoT (Internet Of Things) systems. We have a balcony where I do automation experiments for the plants and flowers. This means mainly irrigation, ventilation and fertilization. My fiance helps and also takes care of rationality and feasibility. I live in Oulu (Finland) with my fiancé and teenage son. Besides the balcony gardening, I also like to ski, run, read books and watch movies. I have a long background in telecommunication industry and I'm currently working at Nokia as a SoC implementation group leader.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: